Hagyományos készítmények vagy infúzió terápia? Ahogy az orvos látja!

Sokan felteszik a kérdést: miért preferálom az infúzió terápiát a hagyományos szerekkel szemben? A válaszom rögtön ez:

azért, mert az infúziós kezelés kétségkívül hatékonyabb!

Dr. Breyer Helga írása alapján

A hiányállapotok.

A szájon át szedhető vitaminok és ásványi anyagok felszívódását, hasznosulását rengeteg minden meg tudja ám zavarni – nem is gondolnák az emberek, hogy milyen hosszú a lista. A teljesség igénye nélkül sorolom a példákat és az eseteket, amikor hiányállapotok keletkeznek:

  • a gyomorban levő ételek, italok – jellemzően ilyen a kávé vagy a tejtermékek;
  • önmagában a gyomor és vékonybél nedv Ph-ja;
  • bizonyos, együtt szedett ásványi anyagok egymás felszívódását is rontják, jellemzően ilyen a kalcium és magnézium;
  • bizonyos gyógyszerek, jellemzően ilyen a metformin, ami a B12 vitamin felszívódását gátolja;
  • fertőzések után, antibiotikum-kúra után a károsodott bélflóra összetétele;
  • gyulladásos bélbetegségek;
  • táplálék intoleranciák, – allergiák;
  • gyomorgyűrű (bypass) beültetése (módosul a gyomor felülete, térfogata, a vékonybél felülete) – a vas és B12 hiány jellemzővé válik.

Ezek után nem csoda, hogy a szájon át beszedett készítmények mindössze 20-30%-a szívódik fel?

S minél többet költ az ember ezekre, annál nagyobb a pénzben is mérhető pocsékolás! Külön kiemelném az intenzív sportolót, akinek extrém fizikai megterhelésben és mentális stresszben van része, és gyakran speciálisan étkezik, frissít.  Nála biztosan kedvezőbb eredményt hoz a vitaminok vénás úton történő pótlása; az infúzió terápia. Nem beszélve arról, hogy sok gyomorpanaszos vagy ideges sportolóval van dolgunk (hosszútávfutók, aktívan versenyzők), ahol a vitamin- és ásványi anyagpótlás lehetősége mind mennyiségben, mind állagában gyakran korlátozott!

A másik nagyon fontos szempont.

Azért is jobb az infúziós kezelés, mert a szájon át szedhető készítmények mennyiségi összetétele messze-messze elmarad a valós igényektől. Hiszen a gyártó nem ismeri – honnan is ismerhetné? -, hogy a fogyasztó milyen más készítményeket, milyen étkezési szokások és leterheltség mellett használ. Magyarán, ezek a tabletták vagy porok standard recept alapján, átlag igény szerint készülnek.

Ezzel szemben az infúziós kezelés előnye, hogy infúzióink összetétele teljes mértékben személyre szabott lehet: az egyéni konzultációnak pontosan az a célja, hogy be tudjam lőni, kinek-mire van szüksége.

A harmadik érv.

Az infúzió „tiszta” szer. A szájon keresztül szedett szerek élelmiszer adalékai (ezeket ismerjük E számok néven) továbbá burkoló- és vivőanyagai, a sok térfogatnövelő és csomósodásgátló anyag nem fogják leterhelni a bélflóránkat és a szervezetünket, ha infúziós kezelést veszünk igénybe.

Nem titkolt dilemmát okoz az is, hogy az orvostudomány még mindig vakon tapogatózik, ha a vitaminok és ásványi anyagok valós pótlási mértékéről van szó. Ezt igazolják az elmúlt évek, amelyek során a napi 400-800NE- es D vitamin pótlástól eljutottunk odáig, hogy recept nélkül 3000 – 6000NE-es készítmények vásárolhatók meg a patikákban, hiszen népegészségügyi jelentőségű a D vitamin hiány! A többi vitaminról és ásványi anyagról még kevesebbet tudunk! Még ennél is kevesebbet tudunk a vitaminok felhasználódásáról a szervezetben különböző élethelyzetekben: tanulás, sport (alapozó fázis – verseny vagy regeneráció), betegségből való felépülés, autoimmun megbetegedések, allergiás betegségek és még sorolhatnám.

Ezért joggal erős a gyanú, hogy sok esetben a szájon át bevehető készítmények túl keveset tartalmaznak bizonyos komponensekből.

infúziós koktélok

Szívesen kipróbálnád valamelyik standard koktélunkat?

Csekkold infúzió választó tesztünket, és válaszd ki, melyik számodra a tökéletes infúziós kezelés.

Egyénre szabott infúzió terápia esetén kétféleképpen tudunk Veled konzultálni:

  • Ha még nem jártál nálunk, és személyre szabott infúziós kezelést szeretnél, először egy orvosi konzultációra kerül sor. Itt tudsz időpontot foglalni.
  • Ha már kezelt páciensünk vagy, akkor távkonzultációban történik meg az egyeztetés, melyet itt tudsz kezdeményezni. 

 

iratkozz fel a hírlevelünkre, ha szereted az írásainkat

ezek is érdekelhetnek

Infúzió terápia: a legújabb sláger!

Breyer Helga doktornő az infúziós kezelésekről – videó